Русија

Путин са принцом Саудијске Арабије: Сарадња ОПЕК+ и БРИКС-а све боља

Разматран је низ актуелних питања билатералне агенде са акцентом на даље ширење обострано корисних веза у трговинској, економској, инвестиционој и енергетској области, навели су у Кремљу
Путин са принцом Саудијске Арабије: Сарадња ОПЕК+ и БРИКС-а све бољаwww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Руски председник Владимир Путин и престолонаследник Саудијске Мохамед бин Салман Ал Сауд разговарали су данас телефоном о даљем проширењу сарадње у области трговине, инвестиција и енергетике, наводи се на сајту Кремља.

Стране су изразиле задовољство координацијом унутар ОПЕК+ у циљу обезбеђивања стабилности светског тржишта. Они су такође разговарали о изгледима сарадње са државама БРИКС-а.

Путин и престолонаследник Саудијске Арабије разменили су мишљења о решавању кризних ситуација на Блиском истоку.

"Разматран је низ актуелних питања билатералне агенде са акцентом на даље ширење обострано корисних веза у трговинској, економској, инвестиционој и енергетској области. Изражено је задовољство нивоом координације унутар ОПЕК+, како би се обезбедила стабилност глобалног тржишта нафте", наводи се.

Председник Руске Федерације је, у разговору са саудијским престолонаследником, честитао руководству и народу земље празник Рамазански бајрам.

Напомиње се да је разговор вођен на иницијативу саудијске стране.

image
VV inauguration
banner