Русија

Шојгу са колегама из Ирана, Турске и Сирије о глобалној и регионалној безбедности

Министри су разговарали о нормализацији сиријско-турских односа, о практичним корацима за јачање безбедности у Сирији, о супротстављању терористичким претњама и борби против екстремистичких група у земљи, наводи се у саопштењу
Шојгу са колегама из Ирана, Турске и Сирије о глобалној и регионалној безбедности© Tanjug&/ Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је на састанку са својим колегама из Ирана, Сирије и Турске који се данас одржао у Москви разговарао о глобалној и регионалној безбедности, саопштило је руско Министарство одбране.

Детаљи разговора нису откривени, али је руско Министри одбране пренело да су теме разговора биле нормализација сиријско-турских односа, практични кораци у области јачања безбедности у Сирији. Разговарали су и супротстављању свим манифестацијама терористичких претњи и борби против екстремистичких група у земљи, наводи се у саопштењу.

Притом, саопштило је руско Министарство одбране, министри Русије Сирије и Турске су потврдили жељу да очувају територијални интегритет Сирије.

Према речима министара, састанак је био конструктиван и доказао је да постоји потреба да се уложе напори како би се сиријске избеглице што пре вратиле у домовину.

image