Русија

Антонов о нападу на Кремљ: Казна ће бити оштра и неизбежна

Москва ће одговорити на овај дрски терористички напад и надамо се да ће америчка администрација имати петљу и достојанство да осуди овај терористички акт, поручио је руски амбасадор у САД
Антонов о нападу на Кремљ: Казна ће бити оштра и неизбежнаwww.globallookpress.com © State Duma of Russian Federation/Twitter.com

Русија ће одговорити на украјински напад дроном на Kремљ када буде сматрала да је то потребно, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

"Kако би Американци реаговали да дрон удари у Белу кућу, Kапитол или Пентагон. Одговор је очигледан за сваког политичара, као и за просечног грађанина: казна ће бити оштра и неизбежна. Москва ће одговорити на овај дрски терористички напад", рекао је Антонов, преноси ТАСС.

Он је нагласио да су изјаве званичника у Вашингтону о тренутној ситуацији "циничне и апсурдне".

"Они овде нису могли да препознају очигледно – терористички акт који је планирао режим лидера Украјине Владимира Зеленског и покушај убиства председника Руске Федерације Владимира Путина. Штавише, тајминг није случајно изабран - уочи Дана победе и параде 9. маја, на којој је планирано учешће страних гостију", казао је Антонов.

Према његовим речима, званична Москва се нада да ће америчка администрација "имати петљу и достојанство да осуди овај терористички акт".

"Свет памти како је 2001. године руски председник први пружио руку помоћи америчком народу, који је тада био мета терористичког напада. Све је заборављено. Данас САД штите кијевске злочинце. Изјаве високих функционера да Kијев може да бира како да се брани су школски пример двоструких аршина, политике охрабривања режима Зеленског да нападне Руску Федерацију", рекао је руски амбасадор.

Антонов је нагласио да су речи званичника о наводном одвраћању кијевског нацистичког режима од гађања циљева споља њене границе лажна фарса.

"Украјински злочини и повлађивање Запада само сведоче о томе да противници Русије не желе мир и да спасу хиљаде живота обичних Украјинаца", закључио је Антонов.

image