Русија

Русија: Запад ћутањем одобрава терористички напад на Кремљ

Циљеви Специјалне војне операције морају да се испуне, претња безбедности Русије и терористички напади не би смели да долазе са територије Украјине, наводи се у саопштењу
Русија: Запад ћутањем одобрава терористички напад на Кремљwww.globallookpress.com © Bai Xueqi

Нема сумње да иза напада на Кремљ стоји кијевски режим, који је дуго и свесно подржавао и користио терористичке методе против цивилне инфраструктуре и цивила, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Украјина је, подсећа Министарство, организовала експлозију на Кримском мосту 8. октобра 2022. године, нападе на циљеве који нису били војни у Брјањској, Белгородској и Ростовској области, као и друге бројне саботаже. "А сада и Москва. Терористичке и диверзантске активности Оружаних снага Украјине узимају маха", наводи се у саопштењу.

Овај злочин отежава чињеница да је Кремљ резиденција председника руске државе, а посебно је цинично што је атентат планиран уочи Дана победе и параде 9. маја, на којој ће учествовати ветерани Другог светског рата "који су пролили крв у борби против нацизма и фашизма, и на територији Украјине, између осталог", истиче Министарство.

С обзиром да је светској заједници добро познато да западне земље подржавају Кијев слањем оружја, обавештајних података и обуком војске, њихово ћутање сведочи да одобравају терористичке методе неонацистичког и екстремистичког режима у Кијеву, закључује руско МСП.

"Сматрамо да светска заједница и међународне организације које раде на основу међународног права треба да осуде нови злочиначки трик кијевског режима", инсистира Русија.

Још једном је потврђено да морају да се испуне сви циљеви Специјалне војне операције (СВО), претња безбедности Русије и терористички напади не би смели да долазе са територије Украјине, наводи се.

У саопштењу је потврђено да руска страна задржава право да узврати и одговори у складу са проценама претње коју је Кијев створио за руководство земље.

image
VV inauguration
banner