Русија

Медведев: Не надајте се. Чекајте

Заменик председника Савета за националну безбедност негирао је тврдње непријатељских страна да је Москва потрошила сву војну опрему неопходну за специјалну војну операцију
Медведев: Не надајте се. Чекајтеwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Заменик председника Савета за националну безбедност Руске Федерације Дмитриј Медведев посетио је Нижњи Тагил и извршио контролну проверу производње тенкова у фабрици "Уралвагонзавод".

"Данас је, по налогу Врховног команданта у Нижњем Тагилу, извршена контролна провера производње тенкова у корпорацији Уралвагонзавод, која је највећи произвођач у овој области оклопних возила", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да је такође "разговарано о питањима убрзања испоруке опреме трупама за употребу у току специјалне војне операције, као и отклањања постојећих проблема".

"Постављен је задатак да се стриктно спроводи државни одбрамбени налог у свим његовим кључним параметрима, како би се спречили поремећаји у снабдевању произведеном опремом. Скренута је пажња свих оних који учествују у извршењу државног налога на одговорност приликом извршења постојеће наредбе, укључујући и кривичну. Издата су упутства министарствима и ресорима надлежним за државни поредак, док ће се усклађеност и даље пратити", оценио је Медевев.

Према његовим речима, "читајући аналитику непријатељских страна, више пута је наилазио на изјаве да ће војна опрема и оружје за којима се тражи у Русији ускоро нестати, као да је све потрошено".

"Не надајте се. Производња наоружања и специјалне опреме се увећава у свим правцима: од тенкова и топова до високо прецизних ракета и дронова. Чекајте!", поручио је Медведев.

image
VV inauguration
banner