Русија

Путин и Токајев: Настављамо сарадњу уз међусобно поштовање и у интересу народа

Лидери двеју земаља су говорили о развоју партнерства у трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери, рекао је портпарол казахстанског председника
Путин и Токајев: Настављамо сарадњу уз међусобно поштовање и у интересу народа© akorda.kz

Председник Русије Владимир Путин и председник Казахстана Касим Жормат Токајев су имали детаљан разговор на коме су потврдили да је важно да се партнерство двеју земаља и даље развија, рекао је портпарол казахстанског председника Руслан Желдибај.

Токајев је допутовао у званичну посету Москви како би учествовао у паради поводом 78 година од победе у Другом светском рату.

"У оквиру радне посете Руској Федерацији, председник је имао детаљан разговор са руским председником Владимиром Путином", рекао је Желдибај новинарима.

Разговарали су о актуелним питањима билатералне сарадње, додао је. Лидери двеју земаља су, како је рекао, говорили о развоју партнерства у трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери уз међусобно поштовање и у интересу народа двеју земаља.

Данас су оба лидера, али и њихове колеге из организације Заједнице независних држава (ЗНД) присуствовали паради која се од 1945. године традиционално одржава у Москви у знак сећања на мир и слободу коју су издејствовали совјетски војници и савезници победивши фашизам.

image