Русија

Путин разговарао са председником Казахстана: Желимо да ојачамо билатералне односе

Лидери су разговарали о трговинско-економској сарадњи, саопштио је Кремљ
Путин разговарао са председником Казахстана: Желимо да ојачамо билатералне односе© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин разговарао је данас са казахстанским колегом, председником Касимом Жомарт Токајевом, саопштила је током дана прес служба Кремља.

Лидери су разговарали о "практичним аспектима билатералне трговинске и економске сарадње која би била од користи за обе стране, укључујући и тему енергетике, транспорта, логистике и хуманитарну сарадњу".

Потврђена је жеља оба председника да две земље наставе да јачају руско-казахстанске односе, наводи се у званичном саопштењу и додаје да су се Путин и његов колега Токајев договорили о даљим контактима. 

Портпарол Кремља Дмитриј Песков јутрос је истакао да два председника веома често разговарају. Односе двеју земаља он је нешто раније оценио као веома драгоцене и свеобухватне, додајући да се развијају у веома позитивном смеру, без обзира на недавну посету америчког државног секретара Ентонија Блинкена тој земљи.

image