Русија

Пушилин честитао становницима ДНР годишњицу референдума о независности

"Сада нисмо сами, наша будућност је нераскидиво повезана са Русијом, са руским светом", нагласио је Шеф администрације ДНР
Пушилин честитао становницима ДНР годишњицу референдума о независностиwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Шеф администрације Доњецке Народне Републике Денис Пушилин честитао је њеним становницима девету годишњицу референдума о независности, уз напомену да "се овај дан први пут обележава у саставу Руске Федерације".

"Десио се велики догађај, који смо чекали и коме смо тежили. Руски Донбас се вратио у своју историјску домовину", казао је Пушилин у свом видео обраћању објављеном на Телеграму.

"Јединство народа Донбаса је 2014. године било кључно да кренемо на пут за слободу и да спречимо нацизму да уђе у нашу земљу", нагласио је он.

Народ Донбаса ће увек да брани своје право да говори својим матерњим језиком, чуваће културу, историју и традицију, истакао је Пушилин.

"Сада нисмо сами, наша будућност је нераскидиво повезана са Русијом, са руским светом", казао је и додао да победа тек предстоји, јер има још пуно посла, поготово када је у питању обнова.

image