Русија

Руски безбедњаци запленили скоро пола тоне кокаина (ВИДЕО)

Tоком прегледа камиона са државним регистарским таблицама Турске, оперативци ФСБ-а открили су терет са 116 пакета дроге, док су у другом возилу открили 373 пакета опојних дрога

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) спречила је да се у Русију унесе скоро 500 килограма кокаина из Латинске Америке, саопштила је та службе.

"Федерална служба безбедности осујетила је још један покушај да се кокаин из Латинске Америке унесе у Русију. Нова серија кокаина била је на путу за Републику Пољску и заплењена је на руско-белоруској граници у Смоленској области", саопштила је прес служба, преноси ТАСС.

Према подацима ФСБ-а, током прегледа камиона са регистарским таблицама Турске, оперативци ФСБ-а су открили терет са 116 пакета дроге. Утврђено је и да је истом трасом на путу било још једно возило са додатним кокаином.

"Након што је друго возило заустављено, у истом типу складишта пронађена су 373 пакета опојних дрога. Кокаин заплењен у два возила био је тежак 492 килограма", саопштила је прес служба ФСБ.

image