Русија

Председник Немачке "окусио" рат, па провео сат времена у склоништу (ВИДЕО, ФОТО)

Само неколико минута по доласку у Корјуковку, Франк-Валтер Штајнмајер је морао да оде у заклон
Председник Немачке "окусио" рат, па провео сат времена у склоништу (ВИДЕО, ФОТО)www.globallookpress.com © © Michael Kappeler

Председник Немачке Франк-Валтер Штајнмајер провео је сат времена у склоништу у украјинском граду Корјуковка на северу Черниговске области због узбуне услед ваздушног напада, саопштила је немачка телевизија "АРД".

"Ваздушни напад! Само неколико минута по доласку у Корјуковку, а Штајнмајер већ треба да оде у склониште за бомбе", написао је новинар на Твитеру. Он је објавио и видео на којем се види како немачки председник одлази у склониште за бомбе, а потом и фотографију. Навео је да председник Немачке у склоништу разговарао са становницима и градоначелником Корјуковке.

Штајнмајер је у уторак допутовао у Кијев у ненајављену посету и ово је његов први долазак у Украјину од почетка руске специјалне војне операције. Планирано је да се председник Немачке састане са украјинским колегом Владимиром Зеленским.

Из безбедносних разлога, "Билд" је раније пренео да је Штајнмајер отказао посету Кијеву. Како преноси овај немачки лист, Министарство спољних послова Немачке, као и Министарство унутрашњих послова и безбедносне агенције Немачке, препоручили су Канцеларији председника Немачке да откаже пут у Кијев.

 

image