Русија

Руски медији: Украјинци спремају провокацију у Харкову

У недостатку оштре реакције УН, ОЕБС-а и других међународних организација на терористичке нападе Кијева на руску територију, украјинско руководство се осећа слободно да може да спроведе овако нехуман план
Руски медији: Украјинци спремају провокацију у Харковуwww.globallookpress.com © Marijan Murat/dpa

Због недостатка војног успеха на фронту у сукобу са Русијом, кијевски режим би могао да покуша да изведе још једну провокацију, рекао је за "РИА Новости" обавештени извор.

"Разматра се дизање у ваздух складишта са истрошеним нуклеарним горивом у Харкову, како би се оптужила Москва да је извршила ракетни напад на нуклеарно постројење", прецизирао је саговорник агенције.

Према његовим речима, у граду постоји неколико нуклеарних реактора, међу њима су и они у Националном научном центру Харковског института за физику и технологију и Физичко-техничком институту "Веркина" Националне академије наука Украјине.

"Харков је у том погледу сасвим погодан за спровођење тако монструозног терористичког напада који планирају украјински неонацисти", објаснио је извор.

У недостатку оштре реакције УН, ОЕБС-а и других међународних организација на терористичке нападе Кијева на руску територију, украјинско руководство се осећа слободно да може да спроведе овако нехуман план, напоменуо је саговорник агенције.

Штета од катастрофе, уколико до ње дође, угрозиће безбедност не само на истоку Украјине, већ и у Русији, Белорусији и неким државама ЕУ.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner