Русија

Још једна провокација: Руска војска артиљеријским ударом растерала диверзанте у Белгородској области

Надам се да ће сви бити уништени, рекао је губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков
Још једна провокација: Руска војска артиљеријским ударом растерала диверзанте у Белгородској областиwww.globallookpress.com © © Tsitsagi Nikita

Руска војска извела је артиљеријски удар на украјинске диверзанте у близини Нове Таволжанке у Белгородској области, саопштило је Министарство одбране, а пренеле су "РИА Новости".

Како је прецизирано, јединице за покривање Западног војног округа и гранична служба Федералне службе безбедности (ФСБ) уочиле су покушај милитаната да пређу реку на подручју овог насеља.

"Непријатељу је нанет артиљеријски удар, он је растеран и повукао се", наводи се у саопштењу.

У близини села Нова Таволжанка води се борба са диверзантима, рекао је раније губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Он је на свом Телеграм каналу објавио да се руске трупе боре са украјинским диверзантима у Новој Таволжанки у Белгородској области, пренеле су "РИА Новости".

"Надам се да ће сви бити уништени, другачије не може бити", рекао је он у видео поруци.

Прошле недеље је украјинска диверзантско-извиђачка група пробила је границу и ушла на територију Грајворонског округа. Након тога у Белгородској области је уведен режим контратерористичких мера. 

Сутрадан је Министарство одбране објавило да је елиминисано више од 70 диверзаната, а убрзо након тога контратерористички режим је укинут. Истражни комитет најавио је покретање кривичног поступка по шест чланова, укључујући терористички напад. 

image