Русија

Пушилин: Украјинци не престају са нападима на Бахмут, али ситуација је под контролом

Ситуација је стабилна, кажу из ДНР
Пушилин: Украјинци не престају са нападима на Бахмут, али ситуација је под контроломwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Украјинска војска не престаје да напада Бахмут, рекао је данас лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

Како је објаснио, Украјинци покушавају да пронађу слабу тачку у одбрани овог града који је недавно освојила руска страна заједничком сарадњом "вагнероваца" и Оружаних снага Русије.

"Артјомовск (Бахмут). Ситуација на боковима се ако не стабилизовала, онда је потпуно под контролом. Противник се не зауставља и редовно покушава да пронађе слабе тачке на боковима, редовно врши артиљеријске и митраљеске нападе на град. То отежава извођење акција које имају за циљ деминирање терена", рекао је Пушилин.

Након освајања града, "вагнеровци" су предали Бахмут званичној руској војсци. Русија има у плану да обнови територију града, упркос томе што је његов велики део разрушен.

Украјинска офанзива почела је убрзо након заузимања града. Битке се, према писању руског новинара и посланика Думе града Москве Андреја Медведева, данас воде од Белгородске области Русије па све до Запорошке области, у којој се воде велике борбе. Војска Руске Федерације наставља успешно да одбија нападе Оружаних снага Украјине

image
VV inauguration
banner