Русија

Украјинци напали евакуациони центар у Херсонској области, погинула трудница

Напад је изведен циљано, крв невиних жртава лежи на рукама Зеленског, поручио лидер Херсонске области
Украјинци напали евакуациони центар у Херсонској области, погинула трудницаwww.globallookpress.com © Cover Images

Две особе данас су погинуле у Голој Пристањи у Херсонској области приликом напада Оружаних снага Украјине на евакуациони центар у том месту, рекао је данас шеф администрације области Владимир Саљдо.

Како је даље навео, међу погинулима је и једна трудница.

"Борци кијевског режима данас су извршили одвратан злочин. Напали су евакуациони центар за цивиле у Голој Пристањи. Две особе су погинуле, укључујући и тридесеттрогодишњу трудницу. Још две особе су рањене, превозе их у болницу", написао је Саљдо на Телеграму. 

Лидер области је додао да се председник Украјине Владимир Зеленски данас лично налази у граду Херсону, у чијој се близини - јужно од њега - налази Голаја Пристањ.

"Напад је био намеран, нељуди су плански пуцали по мирном становништву. Крв данашњих невино настрадалих жртава је на рукама Зеленског".

Евакуациони центар је отворен након јучерашњег напада на хидроелектрану Каховку. Према речима Саљдоа, из погођених подручја до сада је евакуисано више од 4.000 људи. 

Поплаве настављају да се шире.

Осим напада на цивиле и ХЕ Каховку, Украјинци су јуче дигли у ваздух цевовод за амонијак у Харковској области, а данас су гранатирали и електричну подстаницу у месту Корсунка код Нове Каховке. У току су велике битке и у Запорошкој области, а Кијев не престаје да напада ни руску Белгородску област на граници са Украјином, као ни град Бахмут, који је сада под потпуном контролом руске војске.

image
VV inauguration
banner