Русија

Мишустин изнео циљ нове стратегије развоја Евроазијске економске уније

"Само заједно можемо успешно да се суочимо са било каквим изазовима", нагласио је премијер Русије на заседању конгреса ЕАЕУ
Мишустин изнео циљ нове стратегије развоја Евроазијске економске унијеwww.globallookpress.com © Russian State Duma Press Service/via Globallookpress.com

Нова стратегија земаља Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) мора да узме у обзир данашње изазове, па је сада главни задатак јачање технолошког суверенитета, изјавио је премијер Руске Федерације Михаил Мишустин на заседању конгреса ЕАЕУ.

Током заседања конгреса, стручњаци и политичари из земаља Заједнице независних држава (ЗНД) и ЕАЕУ разматрају низ питања везаних за економски развој држава чланица, преносе "РИА Новости".

"Нова стратегија развоја треба да узме у обзир изазове са којима се данас суочавамо, а један од главних задатака је јачање технолошког суверенитета и заједничке основе у кључним индустријама", рекао је Мишустин.

Он је раније говорио о важности развоја транспортне логистике и безбедности хране међу земљама ЗНД и ЕАЕУ. Русија види значај поступног развоја земаља Евроазијске уније, уз поштовање сопствених интереса, како је нагласио.

Одговор на данашње изазове у актуелној међународној ситуацији могао би да буде проширење веза у ЕАЕУ у свим областима, рекао је руски премијер. 

"Наши партнери и ми веома добро разумемо да у тренутној међународној ситуацији само заједно можемо успешно да се суочимо са било каквим изазовима. А наш одговор на такве изазове треба да буде проширење веза у свим областима", казао је Мишустин и објаснио да се ради о покретању савремених производних капацитета у стратешки важним индустријама и размени напредних технологија и иновација.

image
VV inauguration
banner