Русија

Мишустин: Русија и Кина морају да подигну сарадњу на виши ниво

Сарадња двеју земаља јача упркос санкцијама и свим притисцима који долазе са Запада, каже данас премијер Русије
Мишустин: Русија и Кина морају да подигну сарадњу на виши нивоwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Подизање сарадње Москве и Пекинга на нови ниво је веома важно, истакао је данас премијер Русије Михаил Мишустин након завршетка посете Кини, током које је имао прилике да поразговара са председником Кине Си Ђинпингом и другим истакнутим кинеским званичницима.

"Веома је важно да идемо напред како бисмо интеракцију подигли на нови ниво. Скрећем пажњу на то да се све оно што су лидери држава раније договорили мора спровести у дело и довести до конкретних резултата", рекао је Мишустин.

Он је оценио да односи Кине и Русије постају све јачи, о чему већ дуже време говоре многобројни руски и кинески званичници, па и пре почетка Специјалне војне операције.

"Наше земље повезују историјско пријатељство и међусобно поштовање. Они и сада јачају, упркос свим санкцијама и свему ономе што раде наши противници", рекао је руски премијер.

Кинески лидер јуче је, за време посете руске делегације Пекингу, истакао да је Кина спремна да настави да подржава Русију у свим оним питањима који су од изузетно важности за обе земље.

image