Русија

ФСБ спречио терористички напад на пругу којом је превожено руско наоружање

Терористи су ухапшени приликом одузимања импровизоване експлозивне направе пре него што је била постављена на железничке пруге

Федерална служба безбедности Руске Федерације спречила је активности диверзантске групе Службе безбедности Украјине која је формирана у граду Мелитопољу ради извршења терористичких напада на територији Запорошке области.

Покушаји убиства руководилаца државних структура Запорошке области извршени су од стране ухапшених лица помоћу импровизованих експлозивних направа, при чему је једна особа преминула, а више њих је повређено.

Током истраге ових злочина, добијене су информације о планираном терористичком нападу на железничке пруге у тренутку проласка воза који превози војну технику и терет за Оружане снаге Русије. Диверзија је била припремана уз употребу импровизоване експлозивне направе коју су чланови криминалне групе добили од представника Службе безбедности Украјине.

Терористи су ухапшени приликом одузимања импровизоване експлозивне направе пре него што је била постављена на железничке пруге.

Против чланова групе, истражним одељењем Федералне службе безбедности Русије за Запорошку област покренути су кривични поступци по члановима 205 (терористички акт) и 205.1 (помоћ терористичкој делатности) Кривичног законика Руске Федерације, а мера притвора им је одређена.

image