Русија

Путин: Приоритетна питања за које сам даноноћно доступан су везана за СВО

Важно је да произвођачи оружја и војне технике могу да производе потребне количине одређеним темпом, а да то не спречава руководство државе да испуњава обавезе које има према друштву, казао је председник Русије
Путин: Приоритетна питања за које сам даноноћно доступан су везана за СВО© Tanjug/Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Приоритетна питања за председника Русије Владимира Путина су питања везана за Специјалну војну операцију, тиме његов дан почиње и завршава, рекао је он у интервјуу за канал "Москва. Кремљ. Путин" снимљеном 21. јуна након састанка са дипломцима војних универзитета у Кремљу.

Потврдио је да је увек доступан, и да би се јавио и усред ноћи да га одговорна лица позову са извештајем везаним за СВО.

Према речима председника, свакодневно се на различитим састанцима и телефонским разговорима разматрају питања везана за производњу оружја, "разговара и са директорима компанија и са онима који користе то оружје".

Председник се информише колико је оружје ефикасно, о томе шта може да се доради, да ли нешто фали и на који начин може да се помогне.

Међутим, финансије су најважнија тема, јер је важно да произвођачи оружја и војне технике могу да производе потребне количине одређеним темпом, а да то не спречава руководство државе да испуњава обавезе које има према друштву.

"Медицина грађевина, саобраћај, образовање, све мора да буде у хармонији. Наши напори да се повећа одбрамбена способности земље не смеју да ремете оно што је главно – економију", казао је Путин.

Макроекономски показатељи су у норми, на историјском минимуму су инфлација и незапосленост, додао је и објаснио да добри резултати омогућавају Русији да се осећа уверено да може да оствари задатке и планове који стоје пред њом, а то се, појаснио је Путин, тиче и СВО.

image