Русија

Медведев: Једино је победа Русије гаранција мира у свету

Западне земље гурају свет у глобални рат, и само је потпуна и коначна победа Русије гаранција да неће бити светског сукоба, изјавио је бивши председник Русије
Медведев: Једино је победа Русије гаранција мира у светуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев саопштио је данас на свом Телеграму да би победа Русије била главна гаранција која би спречила да сукоб у Украјини прерасте у светски конфликт, иако Запад ради све како би ту победу и спречио.

Бивши председник Русије је навео да би, насупрот томе, победа Украјине у рату била „директан повод“ за примену 19. тачке документа "Основе државне политике Руске Федерације", пошто би успех кијевског режима у том случају значио преотимање руских територија.  

"Назовимо ствари правим именима. Западне земље гурају свет у глобални рат, и само је потпуна и коначна победа Русије гаранција против светског сукоб", рекао је Медведев.

"Ако не победи Русија, онда ће то, дакле, бити Украјина. Кијевски режим рекао је да је повратак свих територија које су јој раније припадале циљ Украјине у рату. То јест, њихово отимање од Русије", објаснио је он, додавши да би то била директна претња постојању руске државе.

Како тумаче неки украјински медији, у том случају Москва би могла да употреби нуклеарно оружје, а заменик председника Савета безбедности Русије још напомиње да су тежње Запада којима се спречава победа Москве у ствари "директна провокација светског рата са употребом нуклеарног оружја".

image
VV inauguration
banner