Русија

Кремљ: Зеленски покушава што више земаља да увуче у сукоб

Украјински председник ће разговарати и са Бугарском о набавци наоружања, али резултати тих разговора ни на који начин не могу да утичу на исход Специјалне војне операције, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Зеленски покушава што више земаља да увуче у сукобGetty © Photo By Ian Walton/Getty Images)

Кијев покушава да увуче што више земаља у сукоб, док су многе од њих већ ушле у њега и директно и индиректно, али то неће утицати на исход Специјалне војне операције, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Украјински председник Владимир Зеленски ће разговарати и са Бугарском о набавци наоружања, али то ни на који начин не може утицати на исход Специјалне војне операције. Тренутна ситуација на фронту то потврђује", казао је Песков, коментаришући посету украјинског председник Софији, преноси ТАСС.

Зеленски је претходно изјавио да ће у Софији одржати састанке са премијером и председником Бугарске, разговарати о одбрамбеној подршци Украјини и евроатлантским интеграцијама.

Размотрити учешће Авганистана на самиту ШОС 

Песков је додао да могућност учешћа Авганистана на следећем самиту Шангајске организације за сарадњу (ШОС) треба да буде размотрена током припреме догађаја и да се такве одлуке доносе консензусом.

"Одлука се доноси консензусом, тако да је то тема која треба да се размотри у припреми за следећи самит", навео је.

Наиме, раније је објављено да владајући талибански покрет у Авганистану сматра неопходним да помогне земљи да учествује на следећем самиту ШОС у Казахстану, као и да талибани поздрављају тачке декларације које је ШОС претходно усвојио.

image