Русија

Руско-кинеске војне вежбе: Бојево гађање и формацијска пловидба (ВИДЕО)

У оквиру вежбе одбијања ваздушног напада, бродови су из противавионских топова гађали симулирани циљ, саопштило је руско Министарство одбране
Руско-кинеске војне вежбе: Бојево гађање и формацијска пловидба (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Xiong Libing/Xinhua

Војно особље Тихоокеанске флоте Русије и Ратне морнарице Кине вежбали су гађање у оквиру заједничких поморских вежби "Север/Сарадња – 2023" у Јапанском мору, саопштило је Министарство одбране Русије. На снимку које је поставило министарство, посада ратног брода симулира битку и гађа из артиљеријских оруђа АК-100 и А-190.

"У току практичних дејстава руски и кинески морнари усавршавали су вештине пловидбе у различитим формацијама и изводили обуку у комуникацијама. У оквиру вежбе одбијања ваздушног напада, бродови су из брзометних противавионских топова гађали симулирани ваздушни циљ", додаје Министарство одбране.

Раније је саопштено да ће руску морнарицу представљати велики противподморнички бродови флоте "Адмирал Трибуц" и "Адмирал Пантелејев", корвете "Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов" и "Гремјашчи" као и помоћни бродови. 

Кинеску морнарицу представљају разарачи "Ћићихар" и "Гуејанг", патролни бродови "Заожуанг" и "Рижао", као и брод за снабдевање "Таиху".

Министарство је такође напоменуло да у вежби учествује "30 авиона поморске авијације, укључујући противподморничке авионе и хеликоптере и ловце пресретаче".

image