Русија

Захарова: Пољска и Украјина - гладни вук и црна овца

У Кијеву као кроз маглу почињу да сумњају да с пољском помоћи није све баш како треба, и да западне територије Украјине могу да нестану и пријатељском загрљају комшија, указала је портпаролка руског МСП
Захарова: Пољска и Украјина - гладни вук и црна овцаwww.globallookpress.com © Alexey Furman / Stringe

Однос Пољака и Украјинаца је као када би вук рекао овци да почне да цени што је од целог обора изабрао баш њу да поједе, указала је портпаролка руског Министарства одбране Марија Захарова.

У овом алегоричном поређењу Захарове вук је Пољска, а овца Украјина. Наиме, руска званичница је на овај начин прокоментарисала изјаву пољског председника Анджеја Дуде да "Украјина треба да почне да цени велику подршку коју је добила од Пољске".

"То је као вук који каже овци: 'Треба да цениш то што сам од целог стада, изабрао тебе за вечеру", написала је Захарова.

Међутим, овца, иако црна, почела је да слути да вечера није за двоје, написала је Захарова на Телеграму, указујући да је украјинско Министарство спољних послова позвало пољског амбасадора у Кијеву на разговор због изјава Дуде.

"У Кијеву, очигледно, као кроз маглу почињу да сумњају да с пољском помоћи није све баш како треба, и да западне територије Украјине могу да нестану и пријатељском загрљају комшија", додала је.

image