Русија

"Нема им равних": "Милитари воч" похвалио руске хеликоптере

"Алигатор" Ка-52 је способан да гађа оклопна возила, људство и ваздушне циљеве у било које доба дана и у свим временским условима
"Нема им равних": "Милитари воч" похвалио руске хеликоптереwww.globallookpress.com © Xinhua

Руски ратни хеликоптери Ка-52 и Ми-28 су се показали као веома ефективни у току Специјалне војне операције у Украјини, успешно уништавајући војну опрему Оружаних снага Украјине као и западна борбена возила пешадије "бредли" и тенкове "леопард", пише "Милитари воч".

Аутор текста истиче да руским хеликоптерима нема равних у свету.

Оба су направљена после завршетка Хладног рата, произведена су у великим количина током 2010. године, као и Ми-35 – побољшаном верзијом совјетског Ми-24, наводе "РИА Новости".

Борбени хеликоптер "алигатор" Ка-52 је способан да гађа оклопна возила, људе и ваздушне циљеве у било које доба дана и у свим временским условима.

И руски дронови су се добро показали на фронту, рекао је дан раније председник Русије Владимир Путин на састанку са Сергејем Чемезовим, генералним директором државне корпорације "Ростех" која производи оружје.

"Дронови 'куб' и 'ланцет' су веома ефикасни. Њихови удари су снажни. Свака опрема, укључујући и ону западне производње, не само да гори, већ приликом експлозије уништава сву муницију. Произвођачи су ми обећали повећање производње, али могли бисмо додатно да је повећамо", рекао је лидер Русије.

Према речима Чемезова, повећан је обим производње свих врста војних производа, који се данас користе у зони СВО.

image