Русија

Турски медији: Путин у Турској у наредним данима?

О датуму и месту планираних разговора председника Турске и Русије још се разговара, а турска страна рачуна на август, наводи извор из администрације турског председника
Турски медији: Путин у Турској у наредним данима?www.globallookpress.com © Turkish Presidency/Keystone Press Agency

Анкара је појачала дипломатски рад и нада се да би руски председник Владимир Путин могао да посети Турску у наредним данима, пише лист "Милијет", позивајући се на "обавештен извор", преносе "РИА Новости".

Турски ТВ канал "А Хабер" пренео је у суботу вест да би турски и руски лидери Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин могли да се сусретну крајем августа или почетком септембра, а није искључена ни Ердоганова посета Русији. О датуму и месту планираних разговора председника Турске и Русије још се разговара, а турска страна рачуна на август, рекао је за "РИА Новости" извор у администрацији турског лидера.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је раније новинарима да су се Путин и Ердоган договорили да што пре одреде тачно место и време састанка. Према његовим речима, на агенди двојице лидера су билатерални односи, ситуација у Украјини и питање Споразума о житу.

Према листу "Милијет", Путин би могао да посети Турску "у наредним данима". Ово ће бити прва Путинова посета некој земљи чланици НАТО-а од почетка Специјалне војне операције.

Наводи се да су уочи овог догађаја "дипломатске активности Анкаре у циљу решавања проблема око Споразума о житу интензивиране".

image