Русија

Оперисан намесник Кијевско-печерске лавре митрополит Павле

Поглавару Кијевско-печерске лавре је постављен стент који шири зидове срчаних судова како би побољшао циркулацију у срцу
Оперисан намесник Кијевско-печерске лавре митрополит Павлеwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov/Keystone Press Agency

Операција на срцу намесника Кијевско-печерске лавре митрополита Павла на кардиолошком одељењу једне од кијевских болница прошла је добро и он се опоравља од анестезије, открио је извор за "РИА Новости".

Митрополиту је постављен стент који проширује зидове срчаних судова како би побољшао циркулацију крви у срцу.

"Намесник Кијевско-печерске лавре, митрополит Павле, хоспитализован је на кардиолошко одељење и оперисан. Митрополит Павле је данас хитно пребачен на кардиолошко одељење једне од болница у Кијеву, његово стање је захтевало хируршку интервенцију", саопштио је раније његов адвокат Никита Чекман.

Тужилаштво је у понедељак требало да размотри захтев да се удвостручи износ кауције за митрополита, а то је 33 милиона гривни (више од 900 хиљада долара). Кијевске власти сумњиче митрополита Павла за распиривање међуверске мржње и сарадњу с Русијом.

Првог априла – дан након што су власти раскинуле уговор о закупу манастира са УПЦ, митрополит је стављен у кућни притвор. Суд му је у јулу променио превентивну меру у притвор. Једанаестог августа уплаћена је кауција у износу од 33 милиона гривна и митрополит је био пуштен да се брани са слободе.

Старешина Кијевско-печерске лавре је рекао да је све што се тренутно догађа прогон цркве.

image
VV inauguration
banner