Русија

Експлозија на бензинској пумпи у Русији: 30 особа погинуло, 102 повређене; Путин изјавио саучешће

Две од осам цистерни са горивом су експлодирале, док локалне власти поручују да се узроци несреће утврђују
Експлозија на бензинској пумпи у Русији: 30 особа погинуло, 102 повређене; Путин изјавио саучешће© Принтскрин/Министарство за ванредне ситуације Дагестана

Тридесет особа погинуло је у граду Махачкале у Русији због експлозије цистерни са горивом која се догодила на бензинској пумпи.

Инцидент се десио касно синоћ, а према писању медија, повређене су 102 особе. Међу погинулима налази се и троје деце.

Површина пожара износи 600 квадратних метара, а ватра је тренутно угашена.

Како су поручиле власти руске Републике Дагестан на Каспијском језеру у којoj се и догодила несрећа, узроци и природа експлозије се утврђују, а за сада се зна да су експлодирале две од осам цистерни са горивом. 

Министарство за ванредне ситуације послало је из Москве посебан авион који треба да евакуише оне који су задобили повреде, док се тренутно око 70 припадника овог министарства налази на терену. Они покушавају да испод рушевина пронађу преживеле, уколико таквих има. Више десетина повређених већ је превезено у болницу.

Власти Дагестана објавиле су дан жалости, а за породице настрадалих држава ће издвојити по милион рубаља, док ће породице тешко повређених добити по 400.000 рубаља. 

Председник Русије Владимир Путин такође се огласио поводом несреће. Он је породицама настрадалих изјавио саучешће, а преживелима пожелео што бржи опоравак.

image