Русија

Рогов: Роботино држи руска војска, положаје нациста тучемо артиљеријом и "паметним" бомбама

"Наши Спартанци мељу елиту коју је команда Оружаних снага Украјине држала у резерви за главну етапу контраофанзиве", истакао је члан главног савета управе Запорошке области
Рогов: Роботино држи руска војска, положаје нациста тучемо артиљеријом и "паметним" бомбама© Tanjug/ AP Photo/Libkos

Члан Главног савета управе Запорошке области Владимир Рогов демантовао је информације да је Роботино пало под контролу Оружаних снага Украјине, преносе "РИА новсти".

Украјинска војска је укључила главне резерве у борбе за село Работино у ореховском правцу и покушава да се учврсти на северу насеља, али руске снаге задржавају офанзиву, рекао је Рогов.

Како је истакао, ову информацију је детаљно проверио са неколико извора, од којих се три физички налазе на ореховском правцу.

"Сви су демантовали да је Роботино пало у украјинске руке. Руски војници и даље држе положаје у насељу", написао је Рогов на Телеграму.

"Нацистичким положајима непрестано наносимо масовне артиљеријске ударе, ударе авијације и гађамо их 'паметним' бомбама ФАБ-500", написао је Рогов.

"Наши Спартанци мељу елиту коју је команда Оружаних снага Украјине држала у резерви за главну етапу контраофанзиве. Број уништене и оштећене непријатељске технике износи на десетине", додао је он.

Украјинске снаге су већ неколико пута покушале да се учврсте на северу села Работино, али су одатле истеране, нагласио је. Притом, руска војска је истерала украјинске трупе са раније заузетих положаја у централном делу Работина, додао је Рогов.

"Воде се тешке борбе, наша војска не дозвољава непријатељу да напредује. Непријатељ је сада на северној периферији Работина", истакао је.

image
VV inauguration
banner