Русија

Захарова: Заштитници Кијева имају нови трик - формула мира Зеленског

Упркос страдању цивила у Русији и Украјини, САД и њима потчињени цинично настављају да шаљу оружје неонацистичком режиму у Украјини, истакла је званична представница руског МСП
Захарова: Заштитници Кијева имају нови трик - формула мира Зеленскогwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Неонацистички режим у Кијеву наставља да наноси бесмислене, али хваљене у украјинским и страним медијима, ударе на цивилне циљеве у Русији, како би скренуо пажњу својих западних вођа са проблема на фронту и неуспеле контраофанзиве, рекла је портпарола руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Русија наставља да идентификује и кажњава украјинске неонацисте који гранатирају цивиле, злостављају их, покушавају да убију или убијају мирне грађане углавном мотивисани политичком или идеолошком мржњом, истакла је Захарова у коментару објављеном на званичном сајту руског МСП.

Руски судови су током протекле недеље, након што су испитали доказе које је прикупио руски истражни комитет, осудили једанаест украјинских војника, додала је.

Упркос страдању цивила у Русији и Украјини, САД и њима потчињени цинично настављају да шаљу оружје неонацистичком режиму у Кијеву, додала је и нагласила да се на Западу ипак све више поставља питање смисла вишемилионске испоруке оружја злочиначком режиму у Кијеву.

Иако се све чешће чује да је неопходно решити украјински сукоб преговорима, Москва и даље нема поверења у Кијев и његове вође са Запада, истакла је.

"Не смемо заборавити како су реаговали на споразуме из Минска, који су дали реалну шансу за мирно решење сукоба у Донбасу", објаснила је.

Заштитници Кијева сада користе нови трик, форсирају "формулу мира" украјинског председника, која заправо нема никакве везе са миром, садржи само сет ултиматума неприхватљивих за Русију, додала је. Према њеним речима, они заправо само стварају антируску коалицију у коју покушавају да увуку партнере Русије из земаља Глобалног Југа.

image