Русија

Ланком, Редкен, Ив Сен Лорaн, Ђорђо Армани и Керастас поново на руском тржишту

Руско министарство индустрије и трговине саопштило је да су познати западни брендови искључени са листе за паралелни увоз
Ланком, Редкен, Ив Сен Лорaн, Ђорђо Армани и Керастас поново на руском тржиштуGettyimages.ru © Jeffrey Ufberg / Stringer

Министарство индустрије и трговине Руске Федерације саопштило је да су брендови парфема и козметике Ланком, Редкен, Ив Сен Лорaн, Ђорђо Армани и Керастас искључени са листе за паралелни увоз, пошто су компаније одлучиле да обнове испоруке производа у Русију, јавља ТАСС.

"Да, ови брендови су у изузецима и за њих није дозвољен паралелни увоз. То је омогућено захваљујући одлуци компанија да обнове испоруке својих производа у Русију", саопштило је министарство.

Истовремено, у саопштењу се наводи да изузеци ступају на снагу за три месеца, што ће омогућити онима који су купили производе да их увезу у Русију у том року од дана објављивања наредбе.

Крајем марта, руска влада је легализовала паралелни увоз како би задовољила потражњу за иностраном робом. Истовремено, овај механизам није подразумевао легализацију фалсификоване робе, већ увоз оригиналне робе алтернативним каналима снабдевања.

Министарство је почетком маја објавило листу од више од 50 категорија робе које ће бити доступне за паралелни увоз, од биљака до лекова, од сапуна до оружја. Механизам паралелног увоза продужен је до 2023. године.

image