Русија

Оборени украјински дронови код Москве, у Ростовској области и Брјанску (ВИДЕО)

Спречен још један покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Руској Федерацији
Оборени украјински дронови код Москве, у Ростовској области и Брјанску (ВИДЕО)Getty © Photo by IDF via Getty Images)

Руске ПВО снаге рано јутрос уништиле су украјинску беспилотну летелицу изнад Брјанске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Данас око седам часова по московском времену, спречен је још један покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летелицом на објекте у Руској Федерацији. Руски ПВО системи оборили су беспилотну летелицу изнад територије Брјанске области", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, украјинске беспилотне летелице оборене су рано јутрос и у близини Москве и јужне Ростовске области.

Гувернер Ростовске области Василиј Голубев саопштио је да је ПВО оборила два украјинска дрона.

"Три зграде су оштећене у Ростову на Дону, а једна особа је повређена када се један од дронова срушио у центру града", казао је Голубев и додао да се други дрон срушио ван града.

У Брјанску, крхотине једног од два уништена дрона разбиле су прозоре на згради железничке станице и оштетиле аутомобиле у близини, саопштиле су руске власти.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин рекао је да су снаге противваздушне одбране осујетиле напад дроном на Москву у округу Раменски.

Према његовим речима, нико није повређен и није причињена штета.

image