Русија

Путин: Градимо нове путеве, настављамо да развијамо инфраструктуру

Руски лидер данас је присуствовао церемонији отварања дела пута М-12 "Васток", који спаја Москву са Арзамасом, градом који се налази у близини Нижњег Новгорода
Путин: Градимо нове путеве, настављамо да развијамо инфраструктуруwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Русија ће у потпуности реализовати своје планове који се тичу даље изградње путева и свеопштег развоја инфраструктуре у земљи, рекао је данас председник Русије Владимир Путин.

"Уверен сам да ће планови бити реализовани у пуном обиму. Између осталог, то се тиче и даљег развоја магистрале 'Васток', о којој сам већ говорио. Њу треба продужити до Казања, а затим и до Јекатеринбурга и Тјумења, а у некој даљој перспективи и до других региона Русије, других региона Сибира и Далеког истока", поручио је Путин на церемонији отварања дела пута М-12 "Васток", који се протеже од Москве до града Арзамаса. 

Како је објаснио руски лидер, од квалитетних и савремених путева зависи јачање националне економије, индустрије, али и квалитет живота грађана и раст туризма. 

Дужина магистрале "Васток", која је данас пуштена у промет, већа је од 300 километара. Магистрала је још увек у процесу изградње, а према ономе што је раније било речено, пут би у целини требало да буде завршен до краја године. Укупна дужина М-12 износиће око 811 километара. На тај начин, Москва ће се са Казањом повезати на нов начин, и биће потребно свега шест и по сати да би се од њега стигло до руске престонице.   

Магистрала "Васток" такође ће два пута смањити време које ће бити потребно да би се од Москве дошло до Арзамаса.

С друге стране, тренутна изградња нових путева унутар Москве повезаће престоницу са магистралним путем М-12 са једне стране Москве, а са друге са магистралним путем М-11, који води до Санкт Петербурга. Два магистрална пута на тај начин постаће повезана, што ће знатно олакшати кретање по Русије.

Све ово део је великих инфраструктурних пројеката, који се данас развијају у Руској Федерацији.

image