Русија

Руска војска заузела важно упориште на Kупјанском правцу

Пробој је начинила 20. руска комбинована армија која је у нападу ликвидирала више од једног вода украјинских снага
Руска војска заузела важно упориште на Kупјанском правцуwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руска војска заузела је веома важно упориште на Kупјанском правцу фронта и одбила контранападе украјинских снага, изјавио је начелник прес центра руске војне групе "Запад" Сергеј Забински.

"Пробој је начинила 20. руска комбинована армија која је у нападу ликвидирала више од једног вода украјинских снага, а уједно уништила и једно оклопно возило америчке производње 'макспро'. Убрзо затим су украјинске снаге покушале да спроведу три контранапада али је руска војска одбила сва три", казао је Забински.

Како је додао, руске артиљеријске снаге су током одбрамбених операција успеле да униште украјинску хаубицу М-777, самоходну артиљерију "гвоздика" и један минобацач.

Наиме, артиљерци руске војне групације "Центар" спречили су да украјинска војска на краснолиманском правцу изведе ротацију и том приликом ликвидирале велики број непријатељских војника, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи, напад на украјинске трупе изведен је хаубицама Д-20, а претходно је извиђање обављено беспилотним летелицама.

image