Русија

Национализована имовина украјинских олигарха на добошу: У понуди и стан Зеленског

Према речима лидера Крима Сергеја Аксјонова, добијена средстава биће намењена учесницима Специјалне војне операције
Национализована имовина украјинских олигарха на добошу: У понуди и стан Зеленскогwww.globallookpress.com © Петров Сергей/news.ru

На Криму је одржано првих осам аукција у циљу продаје национализоване имовине украјинских олигарха који су заузели непријатељски став према Русији, објавио је председник кримског парламента Владимир Константинов.

"Закључени су купопродајни уговори у износу више од 815 милиона рубаља (око 8,5 милиона долара)", казао је Константинов, додајући да се ради о стамбеним и продајним објектима.

Према његовим речима, још четири стамбене просторије тренутно се налазе на јавним лицитацијама.

Како је навео, после аукција буџет Крима требало би да се увећа за око 27 милиона рубаља.

Раније је кримски парламент одлучио да национализује имовину неких украјинских олигарха повезаних са кијевским властима који чине непријатељске акције против Русије. 

Међу њима су, између осталих, најбогатији Украјинац Ринат Ахметов, бизнисмен Игор Коломојски који је недавно ухапшен у Кијеву под оптужбом за корупцију, бивши украјински премијер Арсениј Јацењук.

Планирано је да тако буде продато око 100 објеката, међу којима је и стан украјинског председника Владимира Зеленског у летовалишту Ливадија.

Према речима лидера Крима Сергеја Аксјонова, добијена средстава биће намењена учесницима Специјалне војне операције.

image