Русија

Песков: Разматрамо начин Путиновог учешћа на самитима Г20 и АПЕК

Портпарол Кремља поручио је да ће накнадно бити саопштени датуми обраћања руског председника, као и формати његовог учешћа на предстојећим самитима
Песков:  Разматрамо начин Путиновог учешћа на самитима Г20 и АПЕКGettyimages.ru © Ian Walton / Staff

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да ће саопштити датумe обраћања руског председника Владимира Путина Федералној скупштини и емитовања Директне линије, као и начин на који ће Путин учествовати на самитима Г20 и АПЕК-а. Директна линија представља традиционално новогодишње обраћање руског председника током којег он сумира дешавања у години која је иза нас и одговара на сва новинарска питања. 

"Обавештаваћемо вас. Прилагођавамо се распореду председника који је веома динамичан, јер је ситуација динамична. И чим одлучимо, рећи ћемо вам", рекао је Песков.

Портпарол Кремља је додао да ће обавестити и о формату Путиновог учешћа на самитима Г20 и АПЕК-а.

"Кремљ наставља да разговара о различитим форматима учешћа председника Владимира Путина на самиту Г20 у Индонезији и Азијско-пацифичкој економској сарадњи (АПЕК) на Тајланду", поручио је Дмитриј Песков, додајући да ће коначна одлука бити накнадно објављена.

Самит Г20 одржаће се на индонезијском Балију 15. и 16. новембра, док ће се АПЕК форум одржати у Бангоку 18. и 19. новембра. Председник Индонезије Џоко Видодо рекао је раније да је 17 лидера већ пристало да дође на самит и изразио наду да ће учествовати и председник Руске федерације.

 

image