Русија

Шојгу у инспекцији фабрике за тактичко ракетно оружје: Морамо производити више

Руски министар одбране посетио је корпорацију која производи тактичко ракетно оружје и прегледао радионице предузећа и технолошки процес склапања високопрецизног наоружања. Установио је да је производња повећана "не у процентима, већ чак неколико пута" и похвалио руководство предузећа за посвећен рад за потребе државе
Шојгу у инспекцији фабрике за тактичко ракетно оружје: Морамо производити више© мильтимедиа.минобороны.рф/ Руско Министарство одбране

Руски министар одбране Сергеј Шојгу проверио је како се спроводи државни одбрамбени налог у корпорацији која производи тактичко ракетно оружје у Подмосковљу, јавља руско Министарство одбране.

Управа корпорације је министра обавестила да постоји повећање производње високопрецизног оружја у односу на март 2023. године и то захваљујући модернизацији производње, повећању броја радника, повећању продуктивности рада и преласку на радни распоред од 24 сата сваког Божјег дана.

У протеклих шест месеци, обим производње високопрецизног наоружања повећан је дупло, а за поједине асортимане и до пет пута, наводи се у саопштењу. Како је додао руски министар, повећање је неопходно зарад потреба војске у зони Специјалне војне операције.

Руководство је руском министру показало и најновије моделе наоружања пуштене у серијску производњу, добијене у оквиру оперативног развоја и модернизације високопрецизног наоружања.

Након обиласка производних линија, Шојгу је одржао састанак са руководством предузећа и релевантним војним контролним органима. Ту је саслушао извештај генералног директора о томе како напредује пројекат стварања високомобилног вишецевног ракетног система опремљеног вођеним ракетама са повећаним прецизним карактеристикама и вођеном клизном муницијом.

"Рачунам да ћете темпо производње тактичког авио наоружања додатно повећати у појединим областима", инсистира Шојгу, истичући важност нових врста наоружања које корпорација развија и које планира да покрене у наредним месецима, као и важност стручњака који су из различитих делова земље дошли да раде у предузећу.

"Сасвим млади људи раде веома озбиљне и важне задатке", истиче он.

 

image