Русија

Медведев: ЕУ и даље верује да ће бандеровска држава постојати до 2030.

Заменик председника Савета безбедности РФ прокоментарисао је изјаву шефа Европског савета Шарла Мишела да ће Украјина ући у ЕУ до 2030. године
Медведев: ЕУ и даље верује да ће бандеровска држава постојати до 2030.www.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Политичари Европске уније, који говоре о намери да приме Украјину у ЕУ до 2030. године, и даље верују да ће "садашња бандеровска држава" опстати до тада, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Председник Европског савета Шарл Мишел изјавио је да постоји могућност да Украјина уђе у ЕУ до 2030. године. То значи да у ЕУ верују да ће садашња бандеровска држава издржати до тада", написао је Медведев на Телеграму.

Наиме, раније је Шарл Мишел рекао за "Шпигл" да би Украјина, уколико испуни све потребне услове, могла да уђе у ЕУ 2030. године.

"Украјина и друге земље кандидати морају спровести реформе, борити се против корупције и испунити законске услове. Нама у ЕУ треба да буде јасно шта желимо да постигнемо заједно, који су нам приоритети и на шта желимо да потрошимо новац. И морамо да убрзамо наше процесе доношења одлука", рекао је Мишел у интервјуу за немачки ''Шпигл''.

Председник Европског савета је навео да то "неће бити лак задатак", али је позвао да се не губи време, подсетивши да "земље Западног Балкана чекају да уђу у ЕУ већ 20 година".

image