Русија

Руска ПВО нема конкуренцију: Оборено осам пројектила "сторм шедоу", два ХИМАРС-а и 39 дронова

Заустављен још један покушај напада кијевског режима на полуострво Крим, саопштило је руско Министарство одбране
Руска ПВО нема конкуренцију: Оборено осам пројектила "сторм шедоу", два ХИМАРС-а и 39 дронова© MOD Russia/via Globallookpress.com

Руска војска оборила је осам пројектила "сторм шедоу", које су украјинске трупе лансирале на Крим, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

Како се додаје, у протекла 24 сата руска ПВО оборила је и 39 украјинских дронова и две ракете ХИМАРС. 

"Данас око 13.00 часова по московском времену, заустављен је покушај напада кијевског режима са осам крстарећих ракета 'сторм шедоу' на циљеве на полуострву Крим. Руски ПВО системи оборили су и две ХИМАРС ракете и 39 беспилотних летелица", наводи се у саопштењу.

Портпарол групе "Југ" Вадим Астафјев саопштио је да је руска војска одбила напад јуришних група Оружаних снага Украјине у доњецком правцу и да је непријатељ изгубио око 110 људи.

"У Доњецком правцу јединице групе 'Југ', уз подршку авијације и артиљерије, одбиле су напад јуришних група 77. аеромобилне бригаде Оружаних снага Украјине. Гађани су положаји непријатеља у подручју Јаковљевке, Клешчејевке и Курдјумовке. Непријатељ је изгубио око 110 војника", навео је Астафјев, додавши да су руске трупе уништиле и два борбена оклопна возила, хаубицу Д-30 калибра 122 мм, хаубицу М777 калибра 155 мм и минобацаче калибра 82 и 120 милиметара.

Шеф запорошког покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов изјавио је да се група украјинских војника предала на линији фронта у Запорожју.

"На локацији Времевски, у области Урожајни, предала се група украјинских милитаната. То је постало уобичајено, јер људи не желе да гину за крвави режим Зеленског", казао је Рогов за "РИА Новости".

image