Русија

Нова подвала Вована и Лексуса: Ухваћена и Ђорђа Мелони

Контраофанзива украјинских оружаних снага не иде како се очекивало, признала је италијанска премијерка руским пранкерима
Нова подвала Вована и Лексуса: Ухваћена и Ђорђа Мелони© Leon Neal/Getty Images

Оружане снаге Украјине нису постигле резултате у покушају да изведу контраофанзиву, изјавила је италијанска премијерка Ђорђа Мелони у разговору са шаљивџијама Вованом (Владимир Кузњецов) и Лексусом (Алексеј Стољаров). 

"Контраофанзива украјинских оружаних снага можда не иде како смо очекивали. Иде, али ништа се суштински није променило. Мислим на судбину сукоба", казала је Мелонијева, мислећи да разговара са "афричким политичаром".

Како је навела, сукоб у Украјини би могао да потраје много година ако западне земље не могу ускоро да нађу неко решење за његово окончање.

"Сви су већ много уморни од Украјине. Можда смо близу тренутка када ће сви схватити да нам је потребан излаз, који би био прихватљив за обе стране, а не кршећи међународно право", напоменула је.

Мелонијева је истакла да је за њу много важније решавање миграционе кризе, напоменувши да је европско руководство оставило Италију саму са стотинама хиљада избеглица које све више пристижу, а да на позиве Италијана не одговара ни "причљиви" француски председник Емануел Макрон.

image