Русија

Лавров са шефовима арапских држава: Тражимо хитан прекид ватре и заштиту цивила у Гази

Шефови дипломатских мисија арапских земаља и представници Арапске лиге захвалили су Русији за покушаје смиривања ситуације у зони сукоба и пружање хуманитарне помоћи становништву Појаса Газе
Лавров са шефовима арапских држава: Тражимо хитан прекид ватре и заштиту цивила у Гази© https://www.mid.ru/

Москва се залаже за прекид ватре у Појасу Газе, како би се осигурала заштита цивила и ослобађање талаца, истиче руски министар спољних послова Сергеј Лавров на састанку са шефовима дипломатских мисија арапских земаља и представницима Лиге арапских држава.

Русија подржава заштиту цивила, поштовање међународног хуманитарног права, отварање хуманитарних коридора, организовање мера евакуације из Појаса Газе и ослобађање талаца, саопштило је Министарство спољних послова Русија.

"Решење сукоба могуће је уз поштовање принципа 'две државе' уз стварање независне палестинске државе у границама из 1967. године са престоницом у источном Јерусалиму, која коегзистира у миру и безбедности са суседним Израелом", истиче Лавров.

Шефови дипломатских мисија арапских земаља и представници Арапске лиге захвалили су Русији на напорима усмереним на смиривању ситуације у зони сукоба и пружање хуманитарне помоћи становништву Појаса Газе.

image