Русија

Извештај са фронта: Руси успешно одбијају непријатеља и уништавају војну технику

Руско Министарство одбране објавило је резултате борби у зони Специјалне војне операције за претходна два дана
Извештај са фронта: Руси успешно одбијају непријатеља и уништавају војну технику© Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Оружане снаге Русије у једном дану обориле су два украјинска авиона "Су-27" у ДНР, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Уништиле су и три тенка украјинских снага, међу којима је и један "леопард", приликом чега је ликвидирано и 190 украјинских војника на Доњецком правцу.

На Купјанском правцу одбијена су два напада украјинске војске и уништено је складиште муниције. Том приликом неутралисано је 245 припадника украјинских снага. Приликом одбијања непријатељског напада на Краснолиманском правцу Украјина је изгубила око 200 војника. Тада је уништен самоходни артиљеријски систем британске производње "АС-90".

У Харковској области Оружане снаге Русије уништиле су и украјинско складиште муниције. Уз подршку Вадушно-космичких снага руска војска је уништила силу, као и технику и опрему украјинских снага код Курдјумовке и Клешчејевке.

На Запорошком правцу руске јединице су уз подршку артиљерије и авијације ликвидирале припаднике 33, 65, 117. и 118. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине недалеко од насеља Работино и Вербовоје. Том приликом су уништена три оклопна возила, и неутралисано 80 украјинских војника.

Руски системи ПВО оборили су осам непријатељских пројектила система ХИМАРС и "ураган", вођену бомбу "ЈДАМ" и неутралисане 48 уркајинских дронова.

image