Русија

Изложба "Русија", полигон за управљање дроновима

За следећу годину у плану је отварање осам школа за управљање ФПВ дроновима, објаснио је један од инструктора
Изложба "Русија", полигон за управљање дроновима© Bulkin Sergey/news.ru

На међународној изложби и форуму "Русија" у Московској области, који ће трајати до 12. априла, захваљујући инструкторима подмосковске пилотске школе, гости ће моћи да се опробају као оператори дронова.

Како је саопштено из прес службе губернатора и регионалне владе, један од инструктора који помаже да се схвати принцип управљања ФПВ дронова је Владислав Новиков.

Он је објаснио да посетиоци изложбе могу да се опробају као оператори дрона користећи професионалне наочаре и програм-симулаторе. Навео је да су у Подмосковљу већ покренуте школе управљања дроновима за младе.

"Почели смо да сарађујемо са Јунармијом и већ смо отворили такве у Шчелкову, Серпухову, Сергијевом Посаду и Коломни, као и у парку Патриот. Сви учесници војно-патриотских клубова тамо уче апсолутно бесплатно", навео је Новиков и додао да је за следећу годину у плану отварање још осам таквих школа.

Компанија "Ер синема", која је у његовом власништву, реализовала је велики број пројеката, снимање спортских догађаја, филмова, серија и свечаних догађаја.

Да подсетимо, изложба је отворена у суботу, на Дан народног јединства, и на њој је своја достигнућа представило свих 89 региона, као и савезна министарства и ресори, корпорације и јавне организације. 

image