Русија

Русија: САД отвориле Пандорину кутију, неонацизам и антисемитизам цветају

Америчке власти су суочене са неонацистичким испадима у разним деловима света који су се проширили и на њих саме
Русија: САД отвориле Пандорину кутију, неонацизам и антисемитизам цветајуGetty © Photo by David McNew

Уместо разумних иницијатива које би помогле у смиривању тензија, руководство САД својим непромишљеним акцијама на Блиском истоку гура регион ка великом рату, истиче руско Министарство спољних послова и наглашава да то америчкој јавности постаје све јасније.

Курс који је садашња америчка администрација заузела у актуелном израелско-палестинском сукобу почиње негативно да утиче на унутрашња политичка дешавања у тој земљи, истакла је портпаролка руског Министарства Марија Захарова током данашњег брифинга.

У земљи је забележен значајан пораст случајева антисемитизма - број инцидената у вези са мржњом према Јеврејима се последњих недеља учетворостручио, наводи Захарова и додаје да су и сами амерички званичници принуђени да признају проблем.

"У настојању да на било који начин заштити сопствене геополитичке интересе, Вашингтон је одавно заборавио на моралне стандарде. С једне стране, он покушава да смири бујни национализам, антисемитизам и јудеофобију у својој земљи, а са друге стране, не осуђује објављивање позива на 'убијање Руса у Украјини' постављених на друштвеним мрежама америчке корпорације МЕТА", објашњава Захарова.

У безуспешним покушајима да поврате статус светског полицајца, који је изгубљен после неуспеха америчке политике у Ираку и Авганистану, америчке власти су суочене са последицама отварања Пандорине кутије – бујним неонацистичким манифестацијама у разним деловима света које су се, како показују вести из САД, прошириле и на њих саме.

image