Русија

Песков: Путин зна због чега каже да Запад може да изазове диверзије

Успели смо да се прилагодимо санкцијама боље него што су то очекивали на Западу, али морамо бити опрезни, јер су они спремни на много штошта, упозорава портпарол Кремља док говори о односима Запада и Москве
Песков: Путин зна због чега каже да Запад може да изазове диверзије© Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин не говори без разлога да Запад може да изазове диверзије јер се уведене санкције против Москве нису показале као ефикасне, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков руском новинару Павлу Зарубину. 

"Он ипак поседује одређену информацију", додао је он. 

Како је објаснио, на Западу се муче јер санкције нису удариле по Русији тако како су очекивали. Уз то, Москва је успела да извуче користи из свих санкција.

"Штавише, као и увек, ми Руси смо домишљато успели да извучемо корист из санкција. Док не удари гром, човек се неће прекрстити. Ето, ударио је гром, и ми смо се прекрстили. Крстићемо се и даље", сликовито је још објаснио Песков. 

Према његовим речима, Русија мора да остане прибрана јер ће Запад и убудуће покушавати да пронађе неки нови механизам притиска на њу. 

Западне државе се понашају цинично, и спремне су на много штошта, упозорава портпарол Кремља.

image