Русија

Лавров са шефом азербејџанске дипломатије: Нормализација односа Бакуа и Јеревана

Стране су размениле мишљења и о низу других међународних и регионалних питања од заједничког интереса, укључујући сарадњу у оквиру "каспијске петорке"
Лавров са шефом азербејџанске дипломатије: Нормализација односа Бакуа и Јереванаwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је са својим азербејџанским колегом Џејхуном Бајрамовом на билатералном састанку у Москви о нормализацији односа између Бакуа и Јеревана и сарадњи у оквиру "каспијске петорке".

"У контексту дискусије о регионалним питањима, потврђена је потреба за повећањем напора за нормализацију односа Азербејџана и Јерменије, на основу пакета трилатералних споразума на највишем нивоу за период 2020. до 2022. године", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

У Министарству су додали да су шефови дипломатије разговарали и о примени одредаба Декларације о савезничкој сарадњи Руске Федерације и Републике Азербејџан од 22. фебруара 2022. године.

"Разговарало се и о актуелним питањима билатералних односа. Стране су размениле мишљења о низу других међународних и регионалних питања од заједничког интереса, укључујући сарадњу у оквиру 'каспијске петорке'", закључили су.

image