Русија

Путин са престолонаследником Омана: Имамо на чему да радимо

Престолонаследник се руском председнику захвалио на пријему и пренео топле поздраве од свог оца
Путин са престолонаследником Омана: Имамо на чему да радимо© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин састао се са престолонаследником Омана Тајазином бин Хаитамом Ал Саидом у Москви на маргинама форума "Русија зове!".

"Русија је вољна да сарађује са Оманом у различитим сферама", истиче Путин.

Економско-трговинска сарадња, како је навео, није на завидном нивоу, премда постоји скроман напредак. У првих девет месеци ове године значајно је повећана трговинска сарадња, а то само значи да има на чему да се ради.

Отворени директни летови, а туризам је једна од грана руско-оманске сарадње која је перспективна, истиче Путин.

Руски банкарски систем ће 2023. године зарадити више од три трилиона рубаља, додаје Путин Ово је саопштио руски председник Владимир Путин на састанку са престолонаследником.

"Имамо на чему да радимо, драго ми је да сте овде, верујем да ћемо наћи перспективан начин да унапредимо нашу сарадњу", поручио је Путин свом госту.

С друге старе престолонаследник се захвалио на пријему и пренео топле поздраве од свог оца који, какао каже, одржава топле односе са Путином.

Односи Омана и Русије се од 1985. године се развију постепено, услед тренутне геополитичке ситуације додатно напредују.

Престолонаследник Омана је потврдио да се слаже са излагањем Путина на форуму, а нарочито са чињеницом да је у току изградња новог мултиполарног света без двоструких стандарда.

image