Русија

Симоњан: Европљане плаше да ће Русија "напасти" НАТО како би се наставила подршка Кијеву

Када је Русија напала земље Алијансе, упитала је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња"
Симоњан: Европљане плаше да ће Русија "напасти" НАТО како би се наставила подршка Кијевуwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Земље Северноатлантске алијансе добро знају да их Русија неће напасти, изјавила је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан на телевизији "НТВ".

Она је нагласила да западна пропагандна средства, попут "Политика", застрашују грађане Европе изјавама да ће Русија да нападне НАТО, само како би задржали бар мало подршке међу становништвом у сукобу против Русије.

"Они не могу да смисле ништа друго да задрже подршку, осим да плаше своје становништво Русијом и реченицама: 'морамо да уложимо још више новца, ви би требало да још поседите у вашим хладним становима и да останете без новца за божићне поклоне'. Све то морате да издржите, јер ће вас иначе Русија напасти'", казала је Симоњан.

Симоњан је навела да, како би разумели да Русија не намерава да нападне чланице НАТО-а, довољно је сетити се Француске, Велике Британије у време Кримског рата и ко још све није много пута нападао Русију.

"А колико је пута Русија напала земље НАТО-а? Русија никада није прва напала чланице Алијансе", поручила је главна уредница РТ.

image