Русија

Володин: Кијев треба да одговара за сва зверства, Зеленском мора да се суди

Москва неће заборавити нити опростити суровост кијевских снага према руским војницима, упозорио је председавајући руске Думе Вјачеслав Володин
Володин: Кијев треба да одговара за сва зверства, Зеленском мора да се судиwww.globallookpress.com © Russian State Duma Press Service

Кијевски режим заслужује најстрожу казну за зверства која је учинио, а украјинском председнику Владимиру Зеленском мора да се суди, рекао је председавајући Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин, коментаришући снимак погубљења руских војника, који је обишао читав свет.

"Тако се понашају фашисти. Кијевски режим заслужује најстрожу казну за своја зверства", написао је јутрос политичар на Телеграм каналу, додајући да "шефови европских држава још нису осудили ове злочине". Ово јако личи на понашање које је тридесетих година прошлог века довело до стварања фашистичке државе, избијања Другог светског рата и погибије милиона цивила, упозорио је он.

"Земље које сарађују са кијевским режимом морају да схвате да подржавају нацистичку државу, садисте којима су руке до лаката у крви. Зеленском треба судити. Он се мора појавити пред трибуналом", истакао је Володин, те упозорио да званична Москва никада неће нити заборавити, нити опростити због онога што је учињено њеним војницима.

Руско Министарство одбране је 18. новембра саопштило да су украјинске снаге свирепо убиле више од десет припадника руских снага, који су се претходно предали и у том тренутку нису представљали никакву претњу по кијевски режим. 

Москва је осудила такав поступак Украјинаца, позвала међународну заједницу да истражи шта се десило и упутила званично писмо генералном секретару УН Антонију Гутерешу, у којем се указује на брутални однос Украјинаца према руским ратним заробљеницима. У Кремљу су објаснили да овај последњи случај није изузетак, већ правило којег се Кијев уобичајено држи у својој пракси.

Уједињене нације су одговориле и позвале на детаљну анализу видеа, којим је скренута пажња јавности на недавна зверства кијевског режима. 

По свему судећи ни преко океана нису остали имуни на недавна дешавања. Амерички лист "Њујорк тајмс" потврдио је синоћ веродостојност снимака, пружајући, како наводе, ретку прилику да се читаоци упознају са актуелним сукобом у Европи на другачији начин. Лист наводи да је видео, који се појавио на друштвеним мрежама, упоређен са сателитским снимцима, а све ово, по свој прилици, указује на то да се убиство руских војника десило у Макејевки - граду у Доњецкој области.

image