Русија

Путин: Развој земље почиње од жеље сваког појединца да што више уради за своје место

Људи Донбаса и Новорусије који раде у тамошњим локалним самоуправама су попут челика који је немогуће сломити, поручио је председник Русије
Путин: Развој земље почиње од жеље сваког појединца да што више уради за своје место© Tanjug/Pavel Bednyakov, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин учествовао је данас на форуму "Мала отаџбина – снага Русије", који се први пут одржава у Русији.

На свечаној церемонији која је тим поводом уприличена, истакнуту чланицу локалне самоуправе Републике Башкортостан, Иљнару Сафину, наградио је посебном наградом "Служење". То је уједно и први пут да је ова награда уручена у оквиру номинације под називом "Судбина човека – понос отаџбине". 

Током свог обраћања нацији, Путин је подсетио да је данас потписан указ о успостављању посебног звања "Почасни радник локалне самоуправе".

Истакао је да су људи Донбаса и Новорусије који раде у тамошњим локалним самоуправама "људи попут челика које је немогуће сломити" и додао да жели да се захвали свима онима који из локалних самоуправа помажу руским борцима у зони СВО и њиховим породицама. 

"Сви радимо у истом циљу – ради благостања нашег друштва и земље", подвукао је Путин.

"Трансформација и јачање целе земље, њено самоуверено кретање напред, и још више – (јачање њене) позиције у свету – почињу искреном жељом да се што је више могуће уради за своја родна места: за оно место где си рођен, где си провео детињство, где сада живе твоји најмилији, твоја породица, пријатељи, сународници. (Све почиње од жеље) да се допринесе просперитету и развоју свог града, места, региона", додао је шеф Кремља.

Такође, председник Русије истакао је важност памћења историјских чињеница, будући да је то основа за даљи развој целе земље. 

image