Русија

Песков: Русофобија на Западу ће трајати деценијама

Сада је русофобија на врху, али док не дође до средине и доле, биће потребно неколико деценија, сматра Песков
Песков: Русофобија на Западу ће трајати деценијамаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Русофобија на Западу трајаће неколико деценија, изјавио је је портпарол Кремља Дмитриј Песков у емисији "Москва. Кремљ. Путин".

"Наравно, вероватно ће проћи неколико деценија пре него што изађемо из ово синусоиде. Сада је русофобија на врху, али док не дође до средине и доле, биће потребно неколико деценија", сматра Песков.

Он је објаснио да се то догодило након што је јавно мњење најмање десет година било изложено масовној русофобији. Због тога ће таква осећања опстати по инерцији, али ће временом, како додаје, сигурно ишчезнути.

"Али то ће ипак доћи, једног дана ће доћи, а здрав разум ће постепено превладати", рекао је Песков.

Подсећамо, председник Руске Федерације Владимир Путин изјавио је јуче да се у неким европским земљама русофобија представља као државна политика. 

Посебно је указао на ситуацију у балтичким државама, где су сада "десетине хиљада људи лишене најосновнијих права и подвргнути прогону".

Путин је, такође, приметио да је у многим европским земљама, балтичким државама и Украјини русофобија, уз ксенофобију и национализам, постала оружје држава које желе да ревидирају резултате Другог светског рата.

image