Русија

Шојгу у Јекатеринбургу: Проверио производњу самоходних топова (ВИДЕО)

Сумирајући рад предузећа на састанку са руководством "Уралтрансмаша", руски министар одбране је указао на потребу повећања производње и поправке самоходних топова, напоменувши да је то наредба председника Владимира Путина
Шојгу у Јекатеринбургу: Проверио производњу самоходних топова (ВИДЕО)© MOD Russia/via Globallookpress.com

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу прегледао је у Јекатеринбургу како тече производња и ремонт самоходних артиљеријских система, саопштило је руско Министарство одбране.

"Министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу, прегледао је у Уралском транспортном инжињерском комбинату спровођење државног одбрамбеног налога за производњу и ремонт самоходних артиљеријских система 2С19 'мста-С', 2С3 'акација', 2С4 'тјулпан', 2С5 'гиатсинт', као и 2С35 'коалиција-СВ'", наводи се у саопштењу.

Сумирајући рад предузећа на састанку са руководством "Уралтрансмаша", Шојгу је указао на потребу повећања производње и поправке самоходних топова, напоменувши да је то наредба председника.

Шојгу је указао на изузетну потражњу за новим самоходним топовима и позвао на убрзање тестирања и што скорије покретање масовне производње.

"Ако постоје прилике, онда их треба искористити. Сва та наређења су на овај или онај начин повезана са врло специфичним радом - радом на ратишту", истакао је Шојгу.

Генерални директор "Уралтрансмаша" Олег Емељанов изјавио је да је прва серија најновијег самоходног артиљеријског система 2С35 "коалиција СВ' у завршној фази производње. 

"Обим производње самоходних топова је шестоструко повећан у односу на 2022. годину. План се испуњава и још има капацитета за повећање производње", прецизирао је. 

Руски министар одбране је истакао "озбиљне промене" у раду "Уралтрансмаша" захваљујући набавци нове опреме и скренуо пажњу на рад на производњи нових самоходних артиљеријских јединица.

image